Rolf Hoogenberg

Rolf Hoogenberg (1984) is als dirigent en muziekdocent aan verschillende orkesten verbonden en is, samen met Thomas Geerts, ontwikkelaar van 'Mijn Eerste Concert!'. Met zijn mensgerichte aanpak laat hij iedere muzikant op zijn of haar unieke wijze groeien.

Opleidingen Conservatorium van Amsterdam Bastrombone Klassiek Bachelor of Music | Conservatorium van Amsterdam HaFaBra-directie Master of Music | Mind Academy Master-practitioner

Kenmerken Inspiratie | Enthousiasme | Ondernemen | Leiderschap | Ervaring

Algemeen Rolf Hoogenberg groeide op in Purmerend en kwam door zijn vader, die ook musicus is, al vroeg in aanraking met muziek. Al tijdens zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam werd hij als dirigent en muziekdocent benoemd bij verschillende orkesten. Hier deed hij ook de ervaring en inspiratie op die hem aanzette tot het ontwikkelen van "Mijn Eerste Concert". De laatste jaren staat ook NLP centraal. Dit koppelt hij o.a. aan zijn kennis en kunde van het dirigeren. Hij verzorgt lezingen en workshops over leiderschap, fexibiliteit en out-of-the-box denken.

Iedereen is in de eerste aanzet van alles wat hij of zij doet geïnspireerd geraakt. Ik hoop veel mensen te inspireren voor datgene waar ik zoveel plezier aan beleef, waar ik zoveel van heb geleerd en waar ik al zoveel van de wereld mee heb gezien: Het maken van muziek!

Thomas Geerts

Thomas Geerts is trompettist, dirigent en muziekdocent. Samen met Rolf Hoogenberg heeft hij 'Mijn Eerste Concert!' ontwikkeld. Thomas is op 28 januari 1983 geboren.

Opleidingen Conservatorium van Amsterdam Trompet Klassiek Bachelor of Music | Conservatorium van Amsterdam HaFa Directie Bachelor of Music | Codarts Conservatorium Trompet Klassiek Masters

Kenmerken Motiveren | Inspireren | Ruimte geven | Bewegen

Algemeen Thomas Geerts werd geboren in Amsterdam maar woonde vanaf zijn 10e in Noordwijkerhout. Dit was voor zijn muzikale opvoeding een hele goede zet.

Hij kreeg daar les van Erik Waerts. Mede door Eriks' goede en ook inspirerende lessen is Thomas gekomen waar hij nu is. Thomas dirigeert 4 orkesten speelt als trompettist bij het Amsterdam Brass Quintet en Zorita. Alle ervaringen die hij heeft opgedaan door deze brede praktijk zet hij in om de muzikanten te motiveren en te interesseren voor wat ze doen of kunnen gaan doen.

Het zelf maken van kunst en muziek is een groot goed. Als kinderen hier echt aan kunnen proeven weten ze hoe mooi en leuk het is om dat te kunnen doen. Met 'Mijn Eerste Concert!' bieden wij die ervaring. Iedere keer weer is het concert waarmee het project wordt afgesloten een inspiratiebron niet alleen voor de kinderen zelf, maar ook voor de ouders en de begeleidende muzikanten uit het orkest.Mijn Eerste Concert

Mijn Eerste Concert! is een muziekproject van 6 weken waarin de kinderen op een echt instrument muziek leren spelen en hun eerste concert zullen geven met een groot orkest. Hierbij wordt perfect samengewerkt tussen de basisschool, muziekvereniging en professionele musici.